Miten minä lataan akkuni?

31.07.2018

Helteiset kesäterveiset täältä Pyhäjärven rannalta!

Olen tämän viikon touhujen aikana ohimennen aina välillä huomannut pysähtyväni saman ajatuksen äärelle. "Miten minä lataan akkuni?" 


Ajatus ei jättänyt rauhaan, joten siitä syystä tämä postauskin.

Jokainen meistä tietää mitkä asiat kuormittavat, mutta suurin osa toimii niin, että tilanteen kiristyessä, eli stressitekijöiden lisääntyessä, jätämme ihan ensimmäisenä niitä palauttavia, stressintunnetta purkavia asioita pois.

Tilanne pysyy niin kauan hallinnassa, kun stressaavat asiat ja palauttavat asiat ovat tasapainossa. 

Tykkään työssäni havainnollistaa asioita asiakkaan tilanteesta piirtämällä ja kirjoittamalla. Koen, että niin saamme yhdessä asiat, olosuhteet näkyviksi, joilloin niihin pystyy myös helpommin vaikuttamaan.


Saat helposti oman tilanteesi stressin suhteen näkyväksi seuraavalla harjoituksella:


Piirrä kaksi pystysuuntaista palkkia paperille. Nämä palkit ovat sinun sisäisen akkusi latauspalkit. Molemmat kuvaavat täysinä sataa prosenttia.


Väritä ekasta akusta tämänhetkisen elämäntilanteesi kuluttavia asioita punaisella. 


Esimerkiksi minun palkissa olisi tällä hetkellä 50 % punaista väriä ja vieressä lukisi raksa. Kokoa kaikki tekijät, joiden huomaat kuluttavan palkille ja katso paljonko akkulatausta jäi.


Ota sen jälkeen toinen palkki käsittelyyn ja väritä siihen vihreällä palauttavat asiat ja anna niille prosentit. Esim riittävä uni 30 % , kävelylenkit ystävän kanssa 20 % jne.


Tärkeintä on, että palauttavia tekijöitä on samassa suhteessa kuluttavien kanssa. Alle 50 prosenttisella akulla ei pitkälle pötkitä. 


Terveisin Anu, juuri tästä samasta syystä Pyhäjärven rannalta aurinkotuolista 🌞 😘